SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 19-Apr-2010 03:24 Email | Share | Bookmark
MALAM JASAMU DI KENANG-MAJLIS PERSARAAN ABAH

 
 
TARIKH~17 APR 2010
TEMPAT~ANCASA,PORT DICKSON
WAKTU~8.00 MLM

Salam semua kali ni aku nak cerita tentang majlis persaraan abah yg telah berlangsung pd sabtu yg lepas.Sebenarnya abah agak berat hati utk pergi ke sana tp selepas di pujuk oleh pegawai dan rakan2 seperjuangan maka kami sekeluarga pergi juga,bila sampai di sana baru kami tahun majlis tersebut hanya utk abah sahaja takde org lain jd jika abah tak pergi maka majlis tu tak bermakna lah.Mari kita layan gambar yg sempat aku ambik ni sewaktu di sana




hotel ni bukan mcm hotel yg lain yg punya byk bilik tp lebih kepada aprt. lah.rumah yg kami duduk tu ada 3 bilik dan 3 family yg duduk kat situ.kami duduk tingkat 7 jd permandangan di atas aku ambik dr balkoni rumah dan juga dr bilik kami.tempat ni memang sesuai utk family yg besar yg nak bercuti.dlm rumah tu siap ada peti dan cerek air cuma takde dapur aje.memang luas.tv pun guna astro.tp maaf ler aku tak tau berapa sewanya sbb kami duduk pun sponsor dr badan kebajikan anggota polis caw. Dang Wangi.terima kasih pd jawatan kuasa yg telah menguruskan semuanya dan kami memang puas hati.sampai kakak mengaku tu rumah dia tak nak balik rumah ibu yg tak best tu(bertuah punya budak)


sampai aje sana xtvt pertama kami mandi kolam tp aku takde lah mandi sbb malas nak tukar baju abah dgn kembar aje(mulanya abah nak join dgn group polis tp kami sampai lewat dah pukul 4 lebih jd buat xtvt sendirik aje ler)

Baru sampai ok lagi dlm dewan tu dan selepas itu....


time ni aku rasa agak sedih sikit masa mc membacakan salah silah semenjak abah menjadi anggota PDRM dan sehingga bersara.Paling aku tak blh lupa bila pengawai abah mengatakan."Puan sekarang saya serahkan kembali baseri(pegawai tu sebut ikut pgkat tp aku letak nama aje) pd puan sbb kami dah tak memerlukannya lagi walaupun kami inginkan nya lagi"itu lah ayat tn wong yg buat mata ku berkaca sekejap lagilah bila pandang wajah abah yg buat2 happy sebenarnya sedih sbb terpaksa meninggalkan pasukan PDRM yg sudah berpuluh tahun sebati dlm jiwanya.

agak bertuah kami mlm tu sbb dpt 3 hamper yg paling besar.tp grand prize nya hp blackberry klu lah no kami yg naik kan best dpt merasa hp free..he..he..(hai dah dpt hamper besar tu pun nak lagi besar ke?)aku agak hamper tu aje dah cecah RM1000 klu ikut brg yg ada dlm tu.sampai rumah semua duk pakat minta sikit jd aku bukak ler suruh abah bg kat kawan2 simpan kat umah byk2 pun bg kembar buah sepah kan rumah aje dan membazirkan mknan tu.

tengok hamper lagi tinggi dr kembar(ni gambar dah sampai rumah ni)

pg ahadnya kami gi sarapan dulu.tengok beria aje kembar tu mkn belagak mcm dah beso benor,abahnya ckp kembar jakun he..he..yeler bese sarapan pun kedai mamak aje ni sarapan kat hotel mcm2 ada pilih ajelah selagi blh masuk perut.lepas sarapan gi pantai PD jap tempat byk kedai2 jual pempung dan juga baju2 tu nak cari pelampung sbb adik kan penakut jd klu ada pelampung tak payah lah ibu masuk kolam



ok tamat sudah kisah majlis persaraan abah.ibu harap abah kuatkan semangat dan lupakan segala kepahitan dan mulakan dgn kemanisan hidup yg mendatang.hidup perlu di teruskan.

bye..bye...takde lagi resepi yer biar ku peram dulu xperimen yg aku buat tu tunggu klu senang2 aku masukkan lah yer.pd pengunjung fp aku ni jgn bosan sudah lah denar citer aku sbb sblm ni kisah masak aje kan.mcm2 masak mcm aku ni dah tak reti buat benda lain kan jd utk tatapan anak2 dan memori kami aku paparkan juga kisah2 ini.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net