SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 25-Feb-2010 03:28 Email | Share | Bookmark
CHICKEN PAI FILLING

 
 
 
 
 
Salam semua...

Sabo..sabo..teman ni tak berapa nak bernafas lagi ni nak update n3 ari2 walaupun xtvt xperimen ada aje ari2 tp kebizian kat opis yelah cuti lama kan keje pun bertimbun2 rasa mcm waktu cuti opis ni buka gak padahal opis tutup.Ok lah sbb dah ada yg bertanya bila aku nak update jd ari ni aku curi masa sikit update n3.rupanya ada gak yg mengikut ti perjlnan fp ku ni.terima kasih pd peminat2 tu wah mcm dpt award lak poyo aje aku ni.ah..tak kisah lah kan.Mai jom tengok apa xperimen selepas blk dr cuti memula aku buatkan kek CMC utk bawa ke opis sbb gara2 ada terdengar jamuan yg opis ku buat dtg dr restoran c*** yg meragukan halalnya jd staff melayu ni duk pakat nak bwk serba sikit utk mkn ramai2.aku buatkan CMC ni

cuma ubah sikit kemudian buat Olio pasta(resepi dr Olio spargeti)

semua licin sbb nya aku sorang aje yg bawak org lain bwk bekal utk diri masing2 aje dia org tak ckp tak jd nak buat mkn2(mcm mana nak ckp org belum cuti lagi aku dah cabut awal 2 ari he..he...)takpelah rezeki dia org.Jd masa ari jamuan tu aku tak pergi lah cuma mkn kat opis aje jd takde lah gambar2 yer tp kan aku dpt gak ni

tq..tq..bos..boss..lain kali bg lagi thn lepas aku cuma dpt 2 angpau aje thn ni aku dpt 4 angpau tp yg paling besar yg duk paling atas tu dr mr CTM.itulah kisah ari pertama masuk keje minggu lepas dan yg paling tak best semua org tanya nape hitam sgt masa tu aku rasa nak menyorok aje ataupun nak jd kecik tp klu menyorok dah tentu tak dpt angpau kan mungkin sbb hitam aku dpt angpau lebih kot he..he..

Bawah ni menu bekal dan sarapan ari sabtu lepas.dah lama aku nak buat sampai aku beli ayam dr belum cuti sampai blk cuti baru jd nasib baik ayam tu tak hidup blk tanya aku bila nak masak.Pai yg paling sedap dan best memang best giler lah dan mudah sgt2 semua org puji sedap padahal aku guna roti prata aje(jd bkn aku masak sedap tp roti prata tu yg sedap kot)


Quote:

CHICKEN PIE FILLING
Copy mamafami.fotopages

Ingredients :

500g chicken fillet ~ cubed
1 onion ~ diced
125g butter
1 teaspoon salt
1 teaspoon black pepper ~ grounded
1 chicken cube
1 cup fresh milk
1 tablespoon flour
200g mix vegetable

Method :

1. Heat the wok and add in butter. Saute the diced onion.
2. Add in chicken fillet , salt, black pepper and chicken cube. Let the chicken cooked.
3. Add in the mix vegetable, milk and flour.
4. Stir well and cook till slightly dried.
5. Remove from heat and leave to cool.

For the skin, I used Kawanku Instant Pharata. This is where I cheated!-ibu pun guna roti prata mcm mamafami gak


Terlebih rajin lak aku buat sandwich ni utk bekal kembar gi nursery.yelah ari sabtu kan org lain cuti aku keje jd tak nak susah kan org yg jaga kembar tu jd siap2 kan bekal utk dia org



Quote:
STAWRBERY CMC

Bahan2
2 cawan tepung-ayak
1 sudu kecil bp-ayak
1 sudu kecil sb-ayak
1 cawan serbuk koko-ayak
2 cawan gula halus
gaul kesemua bahan dlm satu bekas hingga sebati,masukkan
1 cawan susu cair
2 biji telur saiz A
1 cawan minyak mazolla
gaul lagi hingga sebati kemudian masukkan
1 cawan air panas + 1 sudu garam
1 sudu besar starbery emulco

kacau hingga kesemua bahan sebati dan rata kemudian bakar menggunakan suhu 140c dlm masa 2 jam tapi mengikut oven masing2 ibu bakar 1 1/2 jam aje.Jgn lupa panaskan dulu ovennya


bye..bye...itu aje lah buat masa ni yer klu senang aku masuk lagi N3 yer..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net