SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-Dec-2009 01:44 Email | Share | Bookmark
EPISOD KEHIDUPAN KEMBAR BERMULA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
Salam...

Tersebutlah al kisah 3 thn yg lepas.tanggal 27/12/06 pd jam 1pg lahirlah seorg puteri yg bernama Syarifatul Atiqa,kemudian selang 25 min kemudian lahir lagi seorg puteri yg diberi nama Syarifatul Syafika.Tamat sudah penantian selama hampir 4 thn menunggu kelahiran cahaya mata.

wah mcm citer zaman dulu kala lak kih..kih..saje je..
kat bawah ni gambar scanning aku yg first masa di sahkan peknen dulu(masa ni confius betul ke tak betul aku peknen kembar jd nak sahkan aku tunggu sampai 4 bln)

yg bwh ni lak masa scan utk lihat jantina tp cuma dpt scan satu aje yg satu lahir menyorok entah kat mana dan waktu ni doc ckp anak aku pompuan lagi sorang tak pasti.masa scan ni klu tak silap aku dah 7 bln kot.aku tak buat byk persiapan maklumlah seme kena double.klu beli 10 psg baju pun sama mcm 5 psg aje(tp betul2 aku beli cuma 5 psg baju aje utk yg baru lahir yelah baby cepat besar)yg lain2 tu ada aku guna cousin aku punya anak pun ada yg zaman mak aku dulu pun (cuba bygkan dulu mak yg guna skrg anak lak yg guna)


BARU LAHIR

USIA 44 HARI

BARU PANDAI MERANGKAK

LAPAN BULAN

USIA SETAHUN

DUA TAHUN

TIGA TAHUN

*dah pandai menjawab klu org ckp apa2
*masih ada ckp jerman
*masih menyusu botol (itu yg ibu rasa tak berapa tahan ni)
*masih susah utk mkn yg dia tahu cuma susu aje(mkn vitamin baru nak mkn itu pun ciput)
*dah mula pandai sambung ayat2 yg pjg jd ibu dia paham sikit apa ke benda yg dia org nak
*dah mula belajar amik air sembahyang dan pandai baca doa mkn dgn lancar(walaupun ada pelat sikit)


MAJLIS HARI LAHIR KEMBAR



kek yg pertama kali ibu buat utk kembar sblm ni beli aje kat kedai

tetamu yg hadir kak hanaz dan family.first time dpt jumpa dgn dia seronok berbual mcm dah lama kenal.kesian kak hanaz nak dtg majlis kembar sampai sesat2 aku lak tak berapa pandai jln kat kawasan PJ yelah aku biasa guna jln highway aje klu yg nama2 jln ke lorong ke jgn di harap lah.tp nasib baik Madiha@kak long ni sudi gi jemput tp masa tu dah nak sampai umah dah.Oh..terlupa lak majlis ni buat kat umah sujah@tok cu(kak zila memang betul nama sujah lebih glamour).terima kasih byk2 kak hanaz sbb sudi dtg walaupun jauh.dah ralit2 duk bercakap masa kak hanaz nak blk abg kak hanaz lupa nak ambik jaket tak pe kak hanaz sy dah simpankan.

kaum ibu2 bergambar dgn anak2.mintak maaflah tuan tanah takde sbb gi kenduri.masa blm gi kenduri sujah ada tanya mana kawan yg nak dtg aku ckp dah tak jumpa jln elok aje sujah keluar kak hanaz sampai dan elok aja kak hanaz balik sujah sampai umah dan sekali lagi dia tanya kawan tak jd dtg ke.alamak takde jodoh lah.



disbbkan besday acik@makcik kembar cuma selang sehari jd aku pun buat suprise buat acik.memula acik dah tanya nape kek tu satu kecik satu beso aku jwb saje buat xtra kek.pastu masa nak deko tu aku siap sorok dlm stor dulu sbb acik dtg tido umah aku so klu buat depan dia tak suprise lak.acik cuma perasan masa buka kotak utk majlis kembar kih..kih..menjadik gak suprise aku.memula dia ckp tak nak potong tp dah ramai sgt permintaanya dia potong gak kek nya.Acik lahir 29.12.84 dah hjg thn sgt elok lah anak buah sama dgn mak sedara semua hjg thn aje

simple aje deko.brownies choco mouse


ok itu ajelah kisah nya.ari ni takde n3 msk2 ke resepi ke.layan gambo aje.menu utk majlis ni Nasi Kerabu(made in Trg sbb nenek yg masak)Ketupat daun palas(made in Trg gak sbb betul2 dr trg)
copy madiha punya fp



t.q..bye..bye..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net