SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 3-Nov-2009 01:25 Email | Share | Bookmark
BEST CHOC MOIST CAKE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam semua...

Dah lama duk tangguh2 nak wat kek ni entah berapa kali duk print lepas tu hilang pastu print lagi sampai lah minggu lepas dpt seru utk buat kek ni.blh lah rasanya tp aku lebih suka kek coklat yg biasa aku buat lebih lembut dan moist.Kek ni teksturnya lebih keras dan padat sikit mungkin tak mengunakan air panas yg biasa di gunakan utk buat kek coklat.(maaflah klu bab mcm mana nak buat kek lebih lembut aku tak berapa pandai tp rasanya byk cara salah satunya guna emusifier pun blh@quik75@overlate pun blh tp tengok jenis kek gak)



BEST CHOC MOIST CAKE
By courtesy of Allrecipe.com
fp zana raman
Ingredients :
1 cup margarine - ana guna butter
1 3/4 cup sugar ( I used 1 1/2 cup)
3 eggs
2 1/2 cups multi-purpose flour
6 tblspn unsweetend cocoa powder
1 1/2 teaspn baking soda
1 1/2 cup fresh milk
1 1/2 teaspn vanilla essence
1 teaspn salt

Instructions :
1. Preheat oven to 175 Deg Cel.
2. Grease and line 9x13" pan ( I used 9" round pan)
3. Sift together flour, baking soda, cocoa powder and salt.
4. Cream together margarine and sugar until light and fluffy.
5. Beat in eggs one at a time, then stir in vanilla.
6. Beat in flour alternately with milk, mixing just until incorporated.
7. Pour batter into pan and bake for 40-45 mins. Allow to cool on a wire rack. Garnish as desired.



RICH CHOCOLATE PUDING

Kek yg aku buat kat atas belum pun sempat potong lagik dah dpt kek baru dr company last2 kek yg company bg aku hantar umah kak teh aje.dr duk betapa dlm peti umah aku baik aku sedekah kan mkn ramai2

Hari khamis dapat kek coklat dr company lak.gambar atas tu saje gatal nak tunjuk betapa byknya keje aku.


esoknya dapat lagi rezeki Ms Wong bg buah lak sebab katanya aku selalu bg dia kueh.nak bebalas2 lak ms wong ni aku tak kisah pun janji jgn org cari pasal dgn aku dah.klu dah cari pasal dgn aku jgn kata nak pelawa kek nak bau kek pun tak dpt he..he...jgn mare ya aku saje ckp aje.


mlmnya gi shopping K4 lak tengok lah sampai penuh 2 troli tu tp yg byknya pampers dgn susu aje tu pasal penuh troli tu.


dah gi K4 rabak lah RM400 adusss..kembar dah lah minum susu pandailah gi tandas sendiri.

kembar klu time tak gaduh mcm ni lah mkn coklat sama2.blk dr K4 try baju baru sampai rambut tak sikat duk mkn coklat.

itulah kisah2 minggu lepas


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net