SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 29-Sep-2009 16:10 Email | Share | Bookmark
RAYA PART II

 
 
 
 
sesi mkn2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam shawal semua..

Masih mood raya lagi ni tapi mood raya moden(raya sebulan).ni nak citer pasal raya yg ketiga lak ,raya pertama dah lepas raya kedua takde tamu raya ketiga penuh sesak..aduhsss..
Masa raya pertama aku dah ckp dgn mama mintak2 org tak ramai dtg umah kita ni sebab tak larat nak layan(klu mengikut tahun2 lepas memang tak kering tangan basuh pinggan mangkuk gelas bagai tu)doa di makbul kan memang tak ramai tamu yg dtg tapi raya ketiga mak datok tak sempat nak duduk lak..mai tengok sape yg dtg...


separuh dr tamu yg dtg hari tu.Mula2 raya ke-3 tu kami bercadang nak balik kg mama nak raya dgn saudara sebelah mama sebab mula2 raya tak kemana pun,kira rumah kami tutup dulu lah sekali dlm kul 9 lebih mcm tulah tengah duk kemas2 umah(mcm aku yg kemas aku duk belek resipi benornya sementara nak siap gi jln2)mama ckp makcik aku(mok na-adik mama)dr seremban nak dtg beraya kat umah.Mcm biasalah bila tamu jauh dtg kenalah hidang mknan yg berat sikit jd mama ckp ajak mkn nasi tengah hari aje kat umah jd program gi jln2 terkubur.Dlm duk sibuk2 tu lah ramai lak yg dtg.Aku ngan mama duk nak siapkan lauk pauk mkn tgh (dgn ala kadar aje sebab byk kedai tutup lagi).
dlm kul 10 lebih mcm tu lah,tamu yg mula2 sekali yg aku ingat dtg pg tu fauzi pekerja papa dan familynya belum sempat dia balik lagi dtg lak sepupu aku riduan dgn family(kira take turn lah)elok aje riduan balik dtg lak sepupu aku nor asmani dgn family sambil jemput utk open house umah dia lak.bila dia balik dtg lagi sepupu aku kak imah dgn family lepas dia balik baru tutup pintu dtg lak adik kak imah,abg Kie dgn family.Aku dgn mama mcm apa duk turun naik tangga aje.last aku ckp dgn mama,biar dia aje yg layan tamu nanti lagi bertambah sakit lutut mama yg dah sedia sakit tu.Bayangkanlah betapa busynya aku dgn mama ari tu.Masa tu yg ada kat umah cuma aku mama dan kembar org lain entahlah mana perginya masing2 ada hal.last2 ini aje yg mampu menjadi santapan tamu jauh..

betul2 siap masak masa tu tak silap aku ada tetamu lagi kat atas umah.dlm aku duk tengah potong tembikai tu aku nampak ada org parking kete kat depan umah jiran sebelah,dlm ati dah kata jgn2 dah sampai dan memang betul pun org yg di tunggu dah sampai.Apa lagi aku pun kelam kabut buat air lah hidang mknan(mcm biasa tetamu pun aku kerah suruh angkat hidangan sorry lah mok na tak cukup kaki tangan lah)



mok na selalu dtg waktu raya aje klu takde hal kira susah gak nak jumlah sebab dia keje shif,dia ni staff kilang nestle.yg pakai baju hitam duk atas kerusi urut tu anak dia gak.yg berdiri kat tepi pagar tu adik mok na pok keyrol(eh..betul ke nama dia aku ingat2 lupa lah)


ni suami mok na.Dia ni manager kat kilang nestle dept apa aku tak tau lah.


tok de tu mak mok na kira nenek tiri aku lah.sebelah tu adik ipar mok na(isteri pok keyrol) aku lupa lah nama dia.


inilak family pok lie adik mok na dan mama gak.

aku busy tak sempat nak ambik gambar semua org lah sayang betul.... lepas aje sesi adik beradik mama mkn tgh hari kami terima lagi tetamu jauh yang pada mulanya kata tak mau balik tup..tup muncul raya ke 3.Chek ngah Jarah @ ma keratong @ ma madiha lah sape lagi dgn anak menantu dan cucu nya.sedang elok lah kira sambung terus mkn nasi tengah hari tapi chek ngah kena mkn kat dapur lak sebab kat atas tak sempat nak kemas lagi mintak maaf lah tak terlayan lak rasanya nasib masa ni mariah dah balik jd aku suruh dia take over yg bahagian dapur jap itu pasal gambar org kat dapur takde.


ni aje yg dapat ambik tu pun dgn handphone aje.Cik Ab(adik madiha) duk sembang apa entah sampai senget2 badan


jom kita lawan kepala sape paling byk rambut kih..kih..yg papa pegang tu anak Ab.


dtg lak yg dengki bila nampak tok kie pegang baby lain mulalah dia nak menempel


itula hari raya yg paling penat pd 2009 ni (mama saya dah ckp dah saya penat ni mama suruh sangat saya cerita pasal penat kan.)


gi beraya di kemaman umah nor asmani.raya ke berapa entah tp hari jumaat lah.aku tak ambik gambar dlm umah lupa pun ada segan pun ada bila masing2 tayang camera yg canggih manggih tu, aku pakai hp aje malas lah.
balik umah nor saje nak ambik angin tepi pantai sekali penuh org.dah tukar tempat lain sama gak cuma kembar duk sibuk nak mandi pantai jd tak blh lama nanti byk citer lak.

mcm baik 2 aje anak aku ni kan

model yg paling byk aku ambik gambar dah kakak tak mau bergambar


tengoklah pantai kat belakang tu bila air surut bestnya klu dapat mandi sama

kakak duk melayan perasaan.bila aku betulkan kain tu di tariknya balik dah tu seksi meksi nasiblah kecik lagi klu beso buat mcm tu ibu cubit2 nanti

itulah cerita ceritu aku sepanjang balik beraya kat kg lepas ni edisi masak memasak sepanjang aku kat kg lak
t.q


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net