SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 5-Aug-2009 10:30 Email | Share | Bookmark
ADIK DEMAM RINDU.......

 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
 
00:00
Salam......

Adik dah kena demam rindu...rindukan kakak dia yg nun jauh di terengganu.hari pertama bukan main lagi dia seronok sebab tak payah nak berebut dgn kakak klu nak apa2 tapi sekarang dia mungkin dah rasa sunyi sebab kat rumah tak de sapa yg dia nak kawan setakat ibu dgn abah aje.semalam dlm kul 4.45 ptg nursery call bagi tau syafika tak sihat muntah2 badan panas mkn tak mau susu pun sikit aje minum.aku cakap sempat tak aku balik kul 5 nanti sebab lagi 15 min nak punch card dah lah minggu lepas pun aku ambik emergency leave klu selalu sangat emergency nanti kena sound lak.maklumlah aku ni kan staff baru.ini wajah2 adik sewaktu aku ambik dr nursery



balik rumah apa lagi kena jaram kepala dgn air asam jawa lah nak bagi sejuk sikit.mulut tu comot dgn coklat mkn donut.masa on the way balik aku sempat lagi singgah Tesco jap nak cari pampers dia dah tu dia cakap nak kek aku belikan aje donut tapi sempat lagi adik cakap "akak atu bu,"aku cakap tak payah kakak tak de tapi dia nak belikan jugak maka belilah 2 bijik donut tu.Adik mkn sikit aje takde selera itu pun muntah lagi.

masa ni baru keluar Jusco Maluri konon nak gi beli ubat demam tapi dah kehabisan stok sudahnya ibu kena pow mc donald dgn adik.tengoklah adik siap pakai tudung kakak nak mandi pun guna towel kakak.nak tido pun di bawa towel kakak dia tu buat teman pengubat rindu.

mkn Mc D kat taman sambil tunggu video call dr kakak.duduk kat rumah tak de line 3G jadi kena turun kat taman.

abah kenalah dukung adik nak gi sekolah pg ni

duk merengek tak nak gi sekolah

Ini aje dinner kami semlm adik duk merengek tak mau duduk sorang.Abah lak ibu dah cakap awal2 tak masak tapi bila dia tengok ada roti hot dog tu abah suruh ibu masak gak itu pasal rupanya mcm tu sebab tak cukup bahan.


Balik dr taman ada pulak rezeki jiran bagi.inilah dia,buah tangan dr jauh dtg dr kedah.tq lah kak teh buat susah aje


selitkan sikit lagi n3 kat kg.sebab takde nak buat apa aku suruh adik ku gi beli durian.nak mkn durian kebun memang takde lah sebab mak bapak kita memang takde kebun so beli ajelah.adik bukan main lagi pulun durian.kakak tido klu tak dah gi mandi pantai masa ni



Alisya yg semakin tembam dan berisi ini baru 3 bln.mama ckp Biesya(singkatan dr panggilan kembar) ni berat dia dah 6kg.kembar lak 3 thn baru 12 kg.alamak memang tak padan lah.

pagi ni aku call mama tanya pasal kakak mama cakap jgn risau dia ok hari2 duk mkn telur aje.pg2 lagi dah mintak telur jadi pg2 nenek kena standby telur rebus 2 biji.Pagi ni nenek nak gi masjid jadi kakak kena ikut tok'ki gi work kat kedai.mama dah pesan kat aku supaya jgn risau kakak takde apa2.syukurlah dulu masa mula2 tinggal ibu duk risau kakak demam ke sakit ke tapi rupanya terbalik adik yg dgn ibu ni sakit lak.


wajah kakak yg ceria duduk kat kg.kakak ikut alang gi work sebab nenek nak gi masjid.ini mesti acik order kat mamak sebelah ni siap ada teh tarik lagi tu,hai makin tembam lah kakak bila duk kg.Kakak ibu dengar citer kakak gigit kaki biesya ya??? ha..nanti papa biesya marah ibu takde nak tolong.(sejak bila pulak lah kakak ni pandai gigit org)gambar atas tu aku ambik dr fp adik ku mariah




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net