SYARIFATUL ATIQAH & SHARIFATUL SHAFIKA Only my twin daughter & home life
By: nor marlida

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 4-May-2009 04:07 Email | Share | Bookmark
LABOUR DAY......

AVOCADO VANILLA AIS CREAM
 
 
 
 
 
Cuti Labour Day lepas pagi2 lagi aku dah plan nak hantar kembar kat nursery(biarpun nursery secara rasminya close tp aku hantar gak dan bglah duit minum kopi sikit) pas tu gi beli barang dapur and apa2 yg patut lah.Di sebabkan kembar tak ikut jadi panjang sikit langkah ibu dengan abah ni tapi sebenarnya tak kemana pun cuma gi Carre4 pas tu gi checkers itu pun sebab susu kembar ada offer jadi ibu dgn abah berebut beli susu .ngam2 aku sampai kat shelf susu cuma tinggal 4 pack.aku apa lagi angkat semua.2 pack abah bayar 2 pack lagi aku bayar(biasalah bila ada offer semua jadi limited)
Masa aku gi shoping nyoping ni kebetulan nenek angkat kembar msg ajak gi Melaka. Aku berfikir sejenak(bukan apa dah janji dgn kak long@madiha nak jumpa).Bila ku bagi tahu abahnya,"pergilah bagi budak tu seronok sikit jgn asyik terkurung aje" bunyinya mcm tu lah.Ok oku terus bls msg kata boleh ikut,lagipun kalau tak silap aku sekarang musim mangga bulat(pelang epal org trg cakap).
So ptg tu aku berangkatlah ke Melaka negeri bersejarah...
Masa duk kemas2 baju dlm bag aku teringat akan buah avocado yg aku ambil kat umah sujah jadi aku pun buatlah projek sementara kembar tido nanti dah bangun jadi lain lak. Ini dia desert yg mudah dah ringkas avocado dan ais cream


AVOCADO VANILLA AIS CREAM
(sukatan ikut masing2)
avocado
ais cream vanilla(ikut kesukaan)
susu pekat
P/S:klu sesapa nak diet jgn amalkan nanti bertambah kembangnya
ni gambor buah avocado.ok I follow......




COKLAT MOULD

semalam aku cuba buat coklat guna mould yg baru ku beli.nampaknya kena gi berguru dulu.Belum pas lagi ni.ok I follow.....

KEK SPONGE COKLAT

Ini lak cuba nak buat kek sponge tapi jadi spongebob so aku tunjuk gambar lum masak aje resipi aku ambil dr FP Madiha.nti aje letak resipinya.





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net